Katsastusvastaavan terveiset

Katsastusvastaavan_terveiset

Veneen laskuja odotellessa muutama katsastukseen liittyvä asia on syytä ottaa huomioon. Tänä vuonna katsastuksen painopisteitä tulevat olemaan sähkö- ja kaasulaiteet, pelastusvälineet, kartasto sekä sammutusvälineiden sijoittelu.

Hätämerkkien kelpoisuus määritelmiä on muutettu siten, että kaudesta 2016 alkaen raketeissa ja soihduissa pätee ainoastaan valmistajan antamat kelpoisuus ajat. Viimeinen käyttöpäivä pitää olla 2016 tai sen jälkeen. Minimi hätämerkinantovarustus on kaksi rakettia ja kaksi soihtua tai neljä soihtua. 

Sammuttimia hankkiessa on hyvä huomioida, että sammuttimien teholuokitus on riittävä. Se tulee olla vähintään 8A 68B. Sen ensi leimauksesta ei saa katsastus hetkellä olla kulunut vuotta. Sammutin on leimattava joka vuosi. Jos sammuttimen edellisestä leimauksesta ei ole kulunut vuotta katsastus hetkellä, niin se on voimassa, kunnes vuosi tulee täyteen. Veneen omistaja vastaa tämän jälkeen sammuttimista. 

Katsastuksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää veneilyturvallisuutta ohjaamalla ja opastamalla veneilijöitä veneidensä hoidossa, varustamisessa ja varusteiden käyttötaitoa koskevissa asioissa sekä turvallisuus myönteisten asenteiden omaksumisessa. Lähtökohtana on veneilijöiden ja kanssamatkustajien sekä muiden vesilläliikkuvien turvallisuus. 

Koska ja missä? 

Tänä vuonna katsastajat ovat paikalla veneiden laskun yhteydessä 14.5, sekä kesäkuussa Niemen satamassa joka maanantai klo 19-21. Ilmoita katsastajalle tulostasi kaksi päivää aikaisemmin, jotta katsastajat voivat varautua mahdollisiin ruuhkiin, tai että eivät ole turhaan paikalla. Toimitan myöhemmin listan kerhon kontin seinälle, josta ilmenee ketkä katsastajat ovat kulloinkin paikalla.

 
Katsastajat 2017 kaudelle:
 

Hemmo Järvinen 044 561 9634
Henry Raita 050 917 2185
Ville Haarala 044 325 8804
Aki Leino 0400 699 106